Please enter your credentials to receive your password via email.


X Cancel

A House, A Solid Surface, A Vision

A house where people can recover from the stresses of everyday life, situated right in the middle of a picturesque natural backdrop - this is what the Dreer family wished for. And their wish was granted - a 1,200 square meter property with an unobstructed view of the green forests of Upper Bavaria, in the direct vicinity of the Ammersee.

Borrowing from the Bauhaus style, the geometry here speaks a clear formal language. The reduced aesthetics of modern construction with a flat roof, cube towers and clear basic forms represents a desire for minimalism and symmetry. The modern interior embodies generosity and elegance down to the last detail through HI-MACS®'s ability to thermoform. The house in which in terms of materials and appearance the highlight is the substance which is used generously throughout the entire building: HI-MACS®. The interior and exterior were completed with its fabulous material piece-by-piece. HI-MACS® is found in nearly every detail of the house - from the interior areas to the terrace and the parapet cladding.

The idea is the result of the experience of the owner with HI-MACS® fabrication. After successfully concluding a variety of HI-MACS® projects, Karl Dreer was persuaded to use the innovative properties and sophisticated appearance of the material for his own private house. "HI-MACS® provides the opportunity of creating nearly any design in nearly any building - regardless of unusual weathering conditions, high degrees of moisture or enormous loads. It exceeds the standard material limits", confirmed the builder.

Outside the house, when the sliding doors are opened, a white shimmering HI-MACS® floor is revealed with a view of a striking, square pool. The high-tech material was also used for the flooring here, as well as for the pool's edge. Even an external white pool shower has been integrated. As there are many floor covering which are optically beautiful but are not frost-proof or weather-resistant and whose offered color nuances do not optimally complete the interior flooring, the decision to use HI-MACS® Arctic White was made quickly.

The fitness and wellness area and the family office are located on the upper floor of the left cube. A shower, wash basin, shelves and small seating options made from HI-MACS® are also included here.

Temperature, lighting and shading of the whole house are controlled via BUS system - central, but individual. The operation and visualization of all details takes place via touch panels which are installed in every room. And thus the HI-MACS® house on Ammersee exists without fossil fuels and sets standards for environmental protection and efficiency.

The builder is fully convinced by the innovative mineral material - self-designed garden furniture made completely from HI-MACS® is already being planned for the spring. Planning with a love for detail and the use of high-quality materials will remain in focus here as well.

{himacs.eu}

PROJECT CREDITS

Design: Karl Dreer, Felix Bembé & Sebastian Dellinger
Fabrication: Schreinerei Karl Dreer - Klöpfer Surfaces
Photographer: Dirk Wilhelmy Fotografie
Material: HI-MACS® Arctic White S006, Gray S005